تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
پزشکی و سلامت مجلهطب اسلامی سنتیعمومی

درمان خشکی زبان و دهان در طب اسلامی+ویدئو

امتیاز یادت نره

خشکی زبان و دهان دلیل خشکی زبان چیست؟ خشکی دهان و زبان: علت و درمان از علت تا راه درمان خانگی خشکی زبان و دهان درمان خشکی زبان خشکی زبان نشانه چیست درمان خانگی خشکی زبان علت خشکی و ترک زبان علت خشکی و سفیدی زبان خشکی دهان و دیابت خشکی دهان در صبح خشکی زبان و دهان

درمان خشکی زبان و دهان در طب اسلامی+ویدئو

علت های متفاوتی می توانند باعث خشکی دهان در افراد شوند که بنا به علت ایجادکننده، روش های درمانی مختلفی برای رفع این حالت وجود دارد.

علایم خشکی دهان

– احساس خشک شدن دهان

– بروز مشکل حین صحبت کردن، چشیدن و جویدن غذا

– خشک شدن زبان و یا گلو

netpaak.ir telegram درمان خشکی زبان و دهان در طب اسلامی+ویدئو

– ترک خوردگی لب ها

– ایجاد زخم در دهان

– احساس سوزش در ناحیه دهان

دلایل خشکی دهان

۱- اثرات جانبی مصرف برخی از داروها: 

مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان، داروهای ضد اسهال، شل کننده های عضلانی، داروهای فشار خون بالا، داروهای بی اختیاری ادراری، داروهای بیماری پارکینسون و ایدز و دیابت می توانند منجر به خشکی دهان در افراد شوند.

۲- بالا رفتن سن: 

بالا رفتن سن به خودی خود نمی تواند علت مهمی برای خشک شدن دهان باشد، اما معمولا افراد مسن به علت درمان های پزشکی و مصرف داروها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

۳- درمان های پزشکی: 

روش درمان برخی بیماری ها می تواند خشکی دهان را در افراد تشدید کند، مثلا داروهایشیمی درمانی به علت آسیب رساندن به سلول های دهان می توانند در کیفیت و کمیت بزاق ترشح شده اختلال ایجاد کنند و خشکی دهان را سبب شوند.

به افرادی که دچار خشکی دهان هستند، توصیه می شود حداقل سالی دو مرتبه به دندان پزشک مراجعه کنند و از سالم بودن دندان های خود اطمینان کافی کسب کنند، زیرا خشکی دهان باعث تسریع خرابی دندان ها می شود

هم چنین در طی روش پرتودرمانی (رادیوتراپی) اگر اشعه وارد شده به ناحیه گردن و سر، غدد ترشح کننده بزاق را تحت تأثیر قرار دهد، سبب اختلال در تولید بزاق می شود. هم چنین بیمارانی که تحت همودیالیز قرار می گیرند، به علت محدودیت در میزان مصرف مایعات، با خشکی دهان مواجه می شوند.

۴- آسیب های عصبی:

 اگر طی حادثه ای (مثل تصادف رانندگی)، به ناحیه صورت و یا گردن فرد آسیب وارد شود و یا تحت عمل جراحی ناحیه گردن و یا صورت قرار بگیرد، احتمال دارد به علت آسیب عصب هفتم جمجمه ای (عصب فاسیال)، تولید بزاق دچار مشکل شود.

۵- برخی بیماری ها: 

ابتلا به برخی بیماری ها می تواند خشکی دهان را ایجاد کند، مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت های باکتریایی و ویروسی.

تذکر

مصرف سیگار و تنباکو و الکل نیز منجر به خشکی دهان می شود و اگر با علل گفته شده همراه شوند، می توانند میزان خشکی دهان را افزایش دهند.

راه کارهای جلوگیری از خشکی دهان

۱- داشتن دندان های سالم یکی از عواملی است که از خشک شدن دهان جلوگیری می کند. حداقل سه بارمسواک زدن در شبانه روز، سبب تمیزی دندان ها شده و دهان را نیز مرطوب نگه می دارد.

۲-مصرف آب کافی

 نوشیدن مقدار کافی آب در طی شبانه روز برای هر فردی لازم است که این میزان با گرم شدن هوا، بیشتر می شود.

۳- مراجعه به دندانپزشکی

به افرادی که دچار خشکی دهان هستند، توصیه می شود حداقل سالی دو مرتبه به دندان پزشک مراجعه کنند و از سالم بودن دندان های خود اطمینان کافی کسب کنند، زیرا خشکی دهان باعث تسریع خرابی دندان ها می شود. هم چنین دندان پزشک می تواند با بررسی دهان فرد، توصیه های لازم را جهت جلوگیری از خشک شدن دهان ارائه دهد.

۴- جویدن آدامس بدون قند

 ارزان ترین و شاید لذت بخش ترین توصیه برای جلوگیری از خشک شدن دهان باشد. جویدن آدامس به تولید و ترشح بزاق کمک زیادی می کند و در تمام اوقات امکان دسترسی به آن برای همه وجود دارد. البته مصرف آدامس های بدون قند توصیه می شود، زیرا مصرف آدامس های دارای قند به سلامت دندان ها آسیب جدی وارد می کند.

۵- خوداری از نوشیدنی های کافئین دار

به افرادی که از خشکی دهان رنج می برند توصیه می شود که از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه سیاه (کولا) خودداری کنند. هم چنین مصرف سیگار و توتون و تنباکو را قطع کنند و هرگز از الکل استفاده نکنند.

۶- رطوبت و دستگاه بخور

به افرادی که از خشکی دهان رنج می برند توصیه می شود که رطوبت محیط زندگی خود را بالا ببرند و ازدستگاه بخور در اتاق خود استفاده کنند تا خشک شدن دهان را کمتر احساس کنند.

افرادی که از خشکی دهان رنج می برند، باید بیشتر به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهند و مسواک بزنند و از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنند

۷- آلوئه ورا

مقداری آلوئه ورا را به لثه ها و گونه هایتان از داخل دهان بمالید و یک ساعت صبر کنید. پس از یک ساعت اقدام به خوردن و یا آشامیدن کنید. آلوئه ورا علاوه بر مرطوب نگه داشتن دهان، به پاکسازی دهان و دندان نیز کمک زیادی می کند.

۸- چای سبز

نوشیدن چای سبز، دمنوش بابونه و یا دم کرده زنجبیل برای تحریک ترشح بزاق مفید است.

۹- زنجبیل بجویید

زنجبیل خواص زیادی دارد که به شما در مبارزه با مشکلاتی که برای سلامتی تان اتفاق افتاده کمک می کند و یکی از بهترین گزینه ها برای رفع خشکی دهان می باشد . در کل جوییدن باعث ایجاد بزاق بیشتر می شود و در نتیجه اگر شما زنجبیل را بجویید بزاق بیشتری در دهانتان ایجاد می شود و از عوارض احتمالی در آینده جلوگیری می کنید .
تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که باید زنجبیل را به قطعات کوچک تری تقسیم کنید و هر یک را به مدت چند دقیقه در دهانتان بجویید(حداقل ۴ دقیقه) . توصیه می شود که این روند را روزانه ۳ بار در روز تکرار کنید .

۱۰-لیمو و آب لیمو

نسخه گیاهی و طبیعی درمان و جلوگیری از خشکی دهان
جالب است که بدانید ، زهنگامی که شما لیمو را برش می دهید با استشمام آن ، بزاق بیشتری در دهان شما ایجاد می شود و به عبارتی روند تولید آن افزایش می یابد .
پس چه نوشیدن و چه بوییدن لیمو باعث افزایش بزاق می شود و شما را از خشکی هان نجات می دهد .

۱۱-ادویه جات تند

پس از خوردن ادویه جات تند ، غدد بزاق را تحریک می کنند و باعث افزایش تولید آن می شوند و از این رو این مورد نیز برای جلوگیری از خشکی دهان ، گزینه مناسب و مطلوبی می باشد .
توجه:اگر شما خوردن ادویه جات تند را ترجیح نمی دهید ، توصیه می شود آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از مقدار کم شروع کنید و کم کم مقدار اولیه را افزایش دهید .

چند توصیه

– افرادی که از خشکی دهان رنج می برند، باید بیشتر به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهند و مسواک بزنند و از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنند و دفعات مراجعه به دندان پزشک را در طول سال افزایش دهند.

– خشکی دهان می تواند منجر به عفونت و التهاب لثه ها شود. بنابراین تمیزی لثه ها و اهمیت به این عضو بدن بسیار مهم به نظر می رسد.

– اگر خشکی دهان در فردی طولانی شود، باید حتما علل زمینه ای آن را تحت نظارت پزشک پیگیری کند و به آن به چشم یک بیماری نگاه کند و در پی درمان آن برآید. خشکی دهان یکی از علایم اصلی سندروم شوگرن است که نوعی بیماری خودایمنی می باشد.

پاره پاره شدن زبان یا ترک خوردگی زبان

این علت اگر از خشکی مغز رخ دهد معمولا تا زمانی که غالب نشود نمایان نمی‌شود. اول خشکی در زبان به هم می‌رسد. این مشکل از نقصان و کم شدن رطوبت حاصل شده است که‌ زبان شکافته می‌شود و در زبان ترک و پارگی ایجاد می‌شود و چنان می‌شود که مانع غذا خوردن شخص می گردد و اگر چیزی ترش یا شور به آن برسد دردمند می‌شود و به شدت سوزش پیدا می‌کنند.

علاج این قسم آن است که بذر اسفرزه با اندکی شکر در دهان بگیرند و اگر چه شکر نیز جلا دهنده است اما اندکی رخوت و پراکندگی را ایجاد می کند و رطوبت جایگزین آن می کند و در میان آن ترک های موجود مانع از وصول رسیدن دوا به زبان می شود.

ماءالشعیر طبی بنوشید که هم رطوبت دهنده است هم جلا دهنده. پاچه گوسفند هم بخورید. خیار را برش دهید و بر هم بمالید کف حاصله را به زبان بمالید زیرا که رطوبت موجود در آن خشکی را زایل می کند و لزوجتی دارد که ترک و پارگی را نفع می رساند و گاهی ترک‌ زبان از بخار اخلاط محترقه مجتمعه در معده پدید می آید و به واسطه آن هلاک شدن رطوبات زبان در پی دارد و شکافته و پاره می‌شود و علاجش تنقیه معده است به آنچه موافق هر خلطی باشد و نگاه داشتن سپستان در دهان و مکیدن آن مانند آبنبات بسیار نافع.

منابع:تبیان/نمناک/قانونچه

ویدئو:

______________________________________

طب اسلامی - طب سنتی - نت پاک
خشکی زبان و دهان

خشکی زبان و دهان

خشکی زبان و دهان


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا