تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
پزشکی و سلامت مجله

قرص لووتیروکسین سدیم + موارد مصرف و عوارض

امتیاز یادت نره

اطلاعات دارويي لووتیروکسین (Levothyroxine) قرص لووتیروکسین یا لووکسین قرص لووتیروکسین چیست؟ (عوارض قرص لووتیروکسین) موارد استفاده و عوارض لووتیروکسین قرص لووتیروکسین و کم کاری تیروئید موارد مصرف لووتیروکسین قرص لووتیروکسین

قرص لووتیروکسین

قرص لووتیروکسین سدیم + موارد مصرف و عوارض

قرص لووتیروکسین

لووتیروکسین چیست؟

‎داروی لووتیروکسین نام آشنایی برای افراد مبتلا به کم کاری غدد تیروئید می باشد.
‎هنگامی که غده ی تیروئید به اندازه ی طبیعی فعالیت ندارد، میزان هورمون های تیروئیدی در بدن شما کاهش می یابد. این اختلال در پزشکی به هایپوتیروئیدیسم معروف می باشد.
‎لووتیروکسین تعادل هورمون های تیروئیدی را در بدن ایجاد می کند و از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به تیروکسین یا T4(یکی از هورمون هایی که به صورت طبیعی در بدن تولید می شود) می باشد.

‎پیش از مصرف لووتیروکسین 

‎-در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید زیرا لازم است در این مدت معاینات و آزمایشات دوره ای خاص توسط پزشک برای شما انجام شود.همچنین لازم است عملکرد غده ی تیروئید کودک شما نیز بررسی شود.
‎-در صورتی که مبتلا به بیماری قلبی (مانند آنژین صدری) می باشید و یا فشار خون بالا دارید ، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

netpaak.ir telegram قرص لووتیروکسین سدیم + موارد مصرف و عوارض
دانلود فیلم و سریال در upko آپکو

‎-در صورتی که به هر دلیلی اختلال در عملکرد غدد فوق کلیوی دارید و به شما گفته شده است که تولید هورمون های کورتیزول در بدن شما کم می باشد ، یا تحت درمان با داروهای کورتیکواستروئیدی (پردنیزولون ، بتامتازون ، دگزامتازون ،هیدروکورتیزون و …) می باشید پزشک خود را مطلع نمایید.
‎-در صورتی که پیش از این سابقه ی پرکاری تیروئید داشته اید به پزشک خود یادآوری نمایید.

‎-در صورت ابتلا به دیابت ، عدم توانایی بدن در تنظیم آب بدن (دیابت اینسیپیدوس که اختلال نادری می باشد) به پزشک خود اطلاع دهید.

_از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.‎
‎-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی ، پزشک خود را مطلع نمایید.

‎نحوه ی مصرف لووتیروکسین

– ‎لووتیروکسین را دقیقا همانگونه که پزشک توصیه می کند مصرف نمایید. ممکن است مصرف دارو برای شما روزانه پیش از صبحانه تجویز شده باشد (تعداد قرص در هر بسته با توجه به شرایط شما محاسبه می شود.)
‎-این دارو به صورت قرص با دوزهای مختلف ۵۰ ، ۷۵ ، ۱۰۰میکروگرم موجود می باشد. بسته به مقدار مصرف دارویی که در هر نوبت برای شما محاسبه شده است ممکن است در یک نوبت نیاز به مصرف چند قرص با دوزهای متفاوت داشته باشید لذا در این صورت ، هنگام مصرف به دوز هر قرص دقت بفرمایید.
‎-ممکن است درمان با یک قرص ۵۰ -۱۰۰ میکروگرمی به صورت روزانه آغاز شود و با توجه به شرایط بیمار تا ۱۰۰تا ۲۰۰ میکروگرم در روز افزایش یابد.

‎مواد غذایی و لووتیروکسین 

‎طبق تحقیقات مصرف برخی از مواد غذایی می تواند موجب کاهش جذب لووتیروکسین شود.مصرف بیش از حد و همیشگی گردو،سویا،گریپ فروت و نوشیدنی های کافئین دار باعث کاهش اثر لووتیروکسین می شود. این مواد را در رژیم غذایی خود به صورت کم و متعادل مصرف نمایید.

-در صورتی که لووتیروکسین برای کودک شما تجویز شده است، مقدار مصرف دارو در هر نوبت با توجه به وزن و سن و نوع اختلال برای وی توسط پزشک محاسبه می شود. مقدار تجویز شده را حداقل نیم ساعت پیش از اولین وعده غذایی روزانه به کودک خود بدهید.

‎-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو،بلافاصله بعد از یادآوری در صورتی که ۲-۳ساعت از زمان مصرف گذشته است،میل کنید. اما در صورتی که بیش از ۲-۳ ساعت گذشته است،نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و از ۲برابر نمودن مقدار مصرف دارو در یک نوبت نیز خودداری نمایید.

‎توصیه ها

-‎از آنجا که درمان اختلالات تیروئید معمولا طولانی مدت می باشد و دائماً باید توسط پزشک کنترل گردد،لذا تحت نظر پزشک خود بمانید و آزمایشات و معاینات دوره ای که توسط پزشک برای شما تجویز می شود را به طور منظم انجام دهید و مصرف دارو را تا زمانی که پزشک مناسب می داند ادامه دهید.

‎-از آنجایی که لووتیروکسین می تواند با داروهای بسیاری در بدن تداخل ایجاد کند،پیش از شروع مصرف هرگونه فرآورده دارویی،مکمل یا گیاهی به داروساز خود اطلاع دهید و مشاوره ی لازم را دریافت نمایید.

‎بطور مثال مصرف لووتیروکسین با داروهای درمان سو ٔهاضمه، مکمل های حاوی آهن و کلسیم باید حداقل ۲ساعت فاصله داشته باشد زیرا این داروها منجربه کاهش اثر لووتیروکسین می شوند.

***

‎-شربت های معده حاوی آلومینیوم در مدت درمان با لووتیروکسین نباید مورد استفاده قرار گیرد.
‎-غذاهای غنی از آهن یا کلسیم (لبنیات، گوشت و…) ممکن است باعث کاهش جذب و اثر گذاری لووتیروکسین شوند.

‎-درصورتی که مبتلا به دیابت هستید، ممکن است لووتیروکسین تعادل سطح قند خون شما را بهم بزند و نیاز به تغییر در مقدار مصرفی داروهای دیابت و انسولین مصرفی شما باشد لذا قند خون خود را منظم چک نمایید و توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_در صورتی که قصد عمل جراحی یا شروع درمان دارویی برای بیماری دیگر دارید، درمان گر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.

‎عوارض شایع لووتیروکسین :

‎-احساس تهوع و استفراغ ناشی از مصرف این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه کاهش می یابد.
‎-اسهال خفیف در اوایل درمان ممکن است رخ دهد.در این مدت مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.
‎-سر درد یکی از عوارض این دارو می باشد در صورت بروز آن آب و مایعات فاقد کافئین به مقدار کافی مصرف نمایید و از داروساز خود در مورد داروی ضد درد مناسب با شرایط خود،مشاوره بگیرید.با این حال در صورتی که سر درد شما طولانی شد و با قرص ضد درد برطرف نگردید، به پزشک مراجعه کنید.

‎-در صورت احساس تپش قلب یا درد قفسه سینه در مدت درمان با این دارو(مصرف داروهایی مانندآمفتامین، فنیل افرین و سودوافدرین این عارضه را تشدید می کند)، با پزشک خود در مورد این عارضه در اسرع وقت صحبت نمایید.
‎-در صورت احساس خستگی شدید، گر گرفتگی، تعریق بیش از حد، مشکلات خواب، کاهش وزن، گرفتگی و درد ماهیچه ای، ریزش مو، خارش پوست و تغییر در عادات ماهیانه با پزشک خود صحبت نمایید تا راهکار مناسب را دریافت نمایید.

***

مطالب ویژه با همکاری جناب آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
با توجه به دستور مصرف لووتیروکسین قبل از صبحانه و مصرف داروهای مهار کننده پمپ پروتون( پنتوپرازول -اسموپرازول – لانسوپرازول – امپرازول – رابپرازول) قبل از صبحانه٬ آيا با تغيير زمان مصرف مي توان از اين تداخل جلوگيري كرد؟

جواب: از رفرنس استاکلی

-این تداخل تایید نشده است. مطالعات با پنتوپرازول و اس امپرازول تغییری در جذب لووتیروکسین نشان ندادند.

-درصورتی که این بیماران که امپرازول به مدت ۶ ماه مصرف کرده بودند،به نظر میرسد که نیاز به افزایش اندک دوز لووتیروکسین دارند و مطالعات گذشته نگر نشان دادند که بیماران مصرف کننده لنزوپرازول هم اندکی افزایش در سطح TSH داشتند.
-یک مطالعه گذشته نگر بزرگ از آنالیز بیمارانی که بطور طولانی مدت لووتیروکسین مصرف می کردند، نشان داد این بیمارانی که مهارکننده پمپ پروتون مصرف می کنند باعث افزایش غلظت سرمی TSH می شود. بطور مشابه، مطالعه مشاهده ای دیگر نشان داد که مهارکننده پمپ پروتون در ابتدا باعث افزایش غلظت سرمی TSH شدند ولی در ادامه باعث کاهش آن شدند؛ محققین نتیجه گرفتند که دوز لووتیروکسین باید در این افراد تنظیم شود.

***

-ولی تمام این مطالعات مشخص نکردند که کدام مهارکننده پمپ پروتون خاص مصرف شود و پیامدهای بالینی برای هر فرد متفاوت است.
-درهرصورت بیمارانی که مهارکننده پمپ پروتون مصرف می کنند ممکن است علائمی از کاهش جذب لووتیروکسین نشان دهند.
-این تداخل ممکن است بعد از چندین ماه گسترش پیدا کند.
-هنوز مطالعات بیشتری نیاز است تا این تداخل را تایید کنند.
Stockley Drug Interaction Updated 2014

پاسخ همین سوال از منابع دیگر:

این داروها با کاهش ترشح اسید معده ممکن است باعث کاهش جذب و اثربخشی لووتیروکسین شوند ( تداخل: گروه C).
می توانید امپرزول و لووتیروکسین را باهم (با فاصله زمانی چند ساعت) تجویز کنید و فقط به بیمار علائم کاهش جذب لووتیروکسین را گوشزد کنید و اینکه می توانید توصیه کنید که تست عملکرد تیرویید ( TFT )، چهار- شش هفته بعد از شروع یا قطع داروهای مهارکننده پمپ پروتون (اگر به طور مزمن مصرف کنند) انجام شود.
Epocrate Drug Interaction 2017.
آپ تودیت:
– به نظر میرسد ترشح نرمال اسید معده برای جذب هورمونهای تیروئیدی لازم است؛ بنابراین، امپرازول و لانزوپرازول و احتمالا سایر داروهای کاهنده اسید معده با کاهش ترشح اسید معده، ممکن است در جذب لووتیروکسین اختلال ایجاد کنند.

– بعضی داروها میتوانند باعث کاهش
جذب لووتیروکسین شوند از قبیل:
– رزینهای باند شونده صفراوی( کلستیرامین)
– مهارکننده های پمپ پروتون
– کلسیم کربنات
– فروس سولفات
این داروها با لووتیروکسین با احتیاط و با فاصله چندین ساعت از هم ( several hours) قابل تجویز هستند.
Uptodate 2017.
نتیجه نهایی: بیمارانی که به دستور پزشک لووتیروکسین و داروهای مهارکننده پمپ پروتون را استفاده می کنند باید با فاصله چند ساعت این دو دارو مصرف شود و هر ۶ هفته یک بار آزمایش تیروئید TFT  برای اثربخشی لووتیروکسین لازم است.

منبع:سایت دارویاب

_____________________________________________________

pezeshki قرص لووتیروکسین سدیم + موارد مصرف و عوارض


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا