تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
پزشکی و سلامت مجلهعمومی

افسردگی چیست

امتیاز یادت نره

افسردگی چیست سیر تا پیاز افسردگی و راه های درمان آن راههای غلبه بر افسردگی افسردگی چیست افسردگی یعنی چه افسردگی چیست؟ علایم و دلایل افسردگی علل افسردگی چیست بیماری افسردگی چیست؟ افسردگی چیست و چه نشانه هایی دارد؟ افسردگی چیست و علل و عوامل آن کدامند؟ افسردگی چیست

افسردگی چیست

افسردگی

امروزه افسردگی یکی از شایع ترین بیماری های روانی در جهان محسوب می شود. به گزارش اینفوسلامت و به نقل از سازمان بهداشت جهانی  ۳۵۰ میلیون نفر که ۵ درصد جمعیت کل جهان را تشکیل می دهند از بیماری افسردگی رنج می برند.

در آمریکا نیز ۱۶ میلیون نفر به افسردگی دچار هستند و تقریبا تنها یک سوم آنها با استفاده از داروهای ضد افسردگی و سایر روش های درمانی درمان می شوند. اگر افسردگی درمان نشود می تواند باعث افزایش احتمال وابستگی به مشروبات الکلی و مواد مخدر شود. همچنین در این صورت است که احتمال خودکشی در فرد بیمار بیشتر خواهد شد.

همه ما گاهی اوقات احساس بدبختی، تنهایی ، خستگی، و ناراحتی می‌‌كنيم. اين احساسات معمولاً بيش از يك يا دو هفته دوام نمی ‌آورند و آن چنان در روند زندگی ما تداخل ايجاد نمی ‌كنند. گاهی اوقات دليل خاصی برای آن وجود دارد، گاهی هم فقط از غم و اندوه ناشی مي شود.

ما خودمان معمولا از پس آنها برمی ‌آييم و نيازی به كمك گرفتن از دیگران نداریم اما گاهی این مساله به مشکلی جدی در زندگی ما تبدیل می شود که روند زندگی عادی ما را با اختلال روبرو می کند و نیاز به پیگیری، مشاوره روانشناسی و درمان دارد. با اینفوسلامت همراه  باشید تا علائم افسردگی و راه های درمان افسردگی بیشتر آشنا شوید.

netpaak.ir telegram افسردگی چیست

افسردگی چیست؟

افسردگی  که “افسردگی بالینی”  یا “اختلال افسردگی” نیز نامیده می شود یک دوره غم و اندوه است که شامل از دست دادن علاقه به چیزهایی می شود که پیش از این باعث خوشحالی یا لذت می شدند. این احساسات  معمولا به همراه یک سری علائم و نشانه های روانی و فیزیکی هستند.

افسردگی درمان نشده می تواند منجر به مشکلات پیچیده ای شود که زندگی فرد بیمار را به خطر بیاندازد. خوشبختانه اکثر افراد به صورت موثر درمان می شوند.

انواع مختلف افسردگی چیست؟

افسردگی شدید (حاد):

داشتن علائم افسردگی در بیشتر زمان روز به مدت حداقل دو هفته که با کار، خواب و خوراک، درس و لذت شما از زندگی تداخل پیدا می کند

افسردگی مزمن:

داشتن علائم افسردگی که بیش از دو سال طول بکشد نشان از داشتن افسردگی مداوم دارد.
یکسری از انواع افسردگی  مقداری متفاوت هستند و تحت شرایط خاصی ایجاد می شوند:

افسردگی پرینتال:

زنانِ دچار این افسردگی، دوران کاملی از افسردگی حاد را در دوران بارداری و پس از زایمان تجربه می کنند.
اختلال موثر فصلی (SAD) : این نوع اختلال با تغییر فصل ها می آید و می رود، معمولا در اواخر فصل پاییز شروع و در اواخر بهار یا تابستان پایان می یابد.

افسردگی روانی:

این نوع افسردگی زمانی اتفاق می افتد که فرد دچار افسردگی حاد به همراه اشکالی از روان پریشی مانند توهم یا دیدن یا شنیدن مسائل ناراحت کننده که دیگران قادر به دیدن یا شنیدن آن ها نیستند می شود.

علت افسردگی چیست؟

تحقیقات نشان می دهند که افسردگی دلیل واحدی ندارد و ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانشناسی در ایجاد افسردگی نقش دارند .این اختلال می تواند به همراه دیگر دیگر بیماری ها مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و پارکینسون رخ دهد که می توانند بر یکدیگر تاثیر منفی بگذارند .

از عواملی که امکان  ابتلا به افسردگی را افزایش می دهند عبارتند از:

کمبود اعتماد به نفس
سوء استفاده جنسی
بیماری های مزمن مانند دیابت
سوء مصرف الکل و مواد مخدر
مصرف یک سری داروهای تجویز شده خاص
سابقه افسردگی خانوادگی

علائم افسردگی چیست؟

غم و ناراحتی
تنها  قسمت کوچکی از بیماری افسردگی محسوب می شود و گاهی برخی افراد اصلا احساس ناراحتی و اندوه نمی کنند. افراد مختلف دارای نشانه های متفاوتی هستند.

تعداد از علائم افسردگی شامل موارد زیر می شود:

حس غم، اضطراب و پوچی مداوم
حس ناامیدی و بدبینی
حس گناه، بی ارزش بودن و درماندگی
از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه و لذت بخش
کاهش انرژی و خستگی
دشواری در تصمیم گیری، تمرکز و به یاد آوردن
بی خوابی، زیاد خوابیدن و بیداری صبح زود
تغییر در اشتها و وزن
داشتن افکار مرگ و خودکشی و یا تلاش برای خودکشی
کج خلقی و زود رنجی
سردرد، گرفتگی عضلات، مشکلات گوارشی بدون دلایل جسمانی که حتی با درمان تسکین نمی یابند.
از نشانه های افسردگی می توان به علائم زیر نیز اشاره کرد:

اختلال در خواب

افسردگی علاوه بر روان روی جسم نیز اثر می‌گذارد. از نشانه‌های افسردگی باید به مشکلات خواب و بی‌خوابی اشاره کرد که در افراد مبتلا به افسردگی شایع است. اما برخی از این افراد نیز بیش از حد معمول می‌خوابند.

درد در قفسه سینه

می‌تواند از نشانه‌های افسردگی مشکلات قلبی، ریوی و یا معده باشد. برخی از مواقع نیز علامت ابتلا به سرطان باشد. افسردگی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. همچنین در افرادی که در گذشته تجربه حمله قلبی داشته‌اند احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر است.

خستگی و بی‌حالی

اگر احساس خستگی زیادی می‌کنید به گونه‌ای که قادر به انجام کارهای روزمره‌ی خود نیستید، حتی وقتی که خواب و استراحت کافی داشته‌اید، می‌تواند از نشانه‌های افسردگی باشد.

احساس درد در عضلات و مفاصل

زندگی کردن با دردهای مداوم احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

همچنین افسردگی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در بدن شود. احتمال ابتلا به دردهای مکرر در افرادی که افسردگی دارند سه برابر بیشتر از افراد معمولی است.

مشکلات گوارشی

مغز و سیستم گوارشی بدن ما به شدت باهم در ارتباط‌ هستند. به همین دلیل هنگام استرس یا نگرانی احساس تهوع یا معده درد به شما دست می‌دهد.

افسردگی می‌تواند باعث ایجاد تهوع، سو هاضمه یا اسهال نیز شود.

سردرد

مطالعات نشان داده احتمال ابتلا به میگرن در افراد مبتلا به افسردگی سه برابر بیشتر و احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که میگرن دارند ۵ برابر بیشتر است.

تغییر در اشتها و وزن

برخی افراد در زمان افسردگی اشتهای خود را از دست می‌دهند. برخی دیگر نیز نمی‌توانند جلوی اشتهای کاذب را بگیرند. در هر دو حالت نتیجه کاهش یا افزایش وزن و کمبود انرژی است.

کمردرد

اگر به طور مداوم درد را در کمر خود حس می‌کنید ممکن است از علائم و نشانه‌های افسردگی باشد. احتمال ابتلا به کمردرد و سردرد در افراد افسرده، ۵ برابر بیشتر است.

آشفتگی و بی‌قراری

مشکلات خواب یا علائم دیگر افسردگی باعث آشفتگی یا بی‌قراری می‌شود. مردها نسبت به زنان در زمان افسردگی بیشتر پرخاشگر می‌شوند.

آیا افسردگی در تمام افراد به یک شکل است؟

خیر افسردگی در افراد مختلف متفاوت است به عنوان مثال:

زنان نسبت به مردان افسردگی بیشتری را تجربه می کنند. عوامل بیولوژیکی، هورمونی و چرخه زندگی که مختص زنان است، میتواند به نرخ بالاتر افسردگی در زنان مرتبط باشد.

مردان دچار افسردگی  بیشتر دچار خستگی، زودرنجی و عصبانیت می شوند. آن ها ممکن است علاقه خود را به کار و فعالیتی که زمانی از آن لذت می بردند از دست بدهند، مشکلاتی در خوابشان به وجود بیاید، بی پروا رفتار کنند که شامل سوء مصرف مواد مخدر  یا مشروبات الکی به صورت افراطی می شود.

****

کودکان دچار افسردگی ممکن است وانمود کنند که بیمار هستد، از رفتن به مدرسه امتناع کنند، به یکی از والدین خود بسیار وابسته شوند یا از مرگ آن ها نگران باشند.

نوجوانان افسرده ممکن است در مدرسه به دردسر  بیافتند، بد اخلاق و زودرنج شوند. افسردگی در نوجوانان می تواند با علائمی مانند اضطراب ، اختلالات غذایی و یا سوءمصرف مواد همراه باشد.

تشخيص افسردگي: آیا واقعا دچار افسردگی شده‌اید؟

شما هم شاید در طول هفته سر کار می‌روید و تنها آخر هفته وقت دارید دوستان و خانواده‌ی خود را ببینید. دیگر چیزی برایتان هیجان انگیز نیست و آخر روز هم از خستگی به رختخواب پناه می‌برید. این سبک زندگی ممکن است هیچ شور و اشتیاقی برای شما نداشته باشد و منجر به افسردگی شود.

اگر افسردگی شما در مرحله‌ی جدی باشد صبح‌ها به سختی از خواب بیدار شده و خود را از دوستان و خانواده دور می‌کنید. حتی ممکن است به مرگ و مردن فکر کنید. بسیاری از مردم با وجود داشتن افسردگی قادرند کار کنند، ارتباط برقرار کنند و مدت‌های طولانی زندگی خود را کنترل کنند اما فقط تا زمانی که افسردگی به آن‌ها غلبه نکرده است.

باید چه کرد؟ در قدم اول با پزشک خود صحبت کنید و از او مشورت بگیرید.

درمان افسردگی

قدم اول برای درمان افسردگی مراجعه به روان پزشک یا روان شناس است. آن ها برای آگاه شدن از وضعیت بیمار شروع به انجام تست افسردگی، مصاحبه و تست های آزمایشگاهی خواهند کرد و بهترین راه درمان را در پیش خواهند گرفت.

به محض تشخیص، افسردگی می تواند با داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، روان درمانی و یا هردو، درمان و رفع شود.

روان درمانی با یاد دادن  شیوه های جدید فکر کردن و رفتار کردن و تغییر در عادات می تواند به درمان افسردگی کمک کند.

اگر علائم افسردگی دارید کار های زیر را انجام دهید:

فعال باشید و ورزش کنید

وظایف و کارهای بزرگ را به کارهای کوچ تقسیم کنید، اولویت بندی کنید و آن چه را که می توانید انجام دهید.
با دیگر افراد وقت بگذرانید و با از یک دوست یا آشنای نزدیک اعتماد به نفس بگیرید.
تصمیمات مهم زندگیتان را تعویق بیاندازید تا حالتان بهتر شود. مسائل را با کسانی که شما را خوب می شناسند در میان بگذارید.
از خود درمانی به وسیله قرص ،مواد و الکل که به شما تجویز نشده است خودداری کنید.

******

به طور کلی افسردگی بیماری جدی اما کاملا قابل کنترل و درمان است . با توجه به این که افسردگی د رصورت عدم درمان گاهی ممکن است خطراتی مانند خود کشی را بهمراه داشته باشد و طبق  آمار سازمان  جهانی بهداشت دومین علت اصلی مرگ افراد بین ۱۵ تا ۲۹ سال است لازم است در صورت داشتن هرگونه علائمی از افسردگی برای درمان و جلوگیری از مشکلات جدی باید به  روانپزشک یا روان شناس مراجعه کرد.

اما واقعاً چه راهکاری برای رهایی از افسردگی وجود دارد؟

قدم بعدی ایجاد تغییر در سبک زندگی است. بله زمانی که احساس افسردگی می‌کنید تغییرات به خصوص ایجاد تغییرات مثبت بسیار کار سختی است. اینکه روی مبل لم دهید و تلویزیون تماشا کنید بسیار راحت‌تر از بیرون رفتن و ثبت نام در یک باشگاه ورزشی است اما باید این کار را انجام داده و خودتان را مجبور کنید.

برای راحت‌تر کردن اینکار با یکی از دوستانتان ثبت نام کنید اینکار باعث می‌شود تعهد پیدا کنید.

برای تشویق کردن خودتان بعد از باشگاه کاری که مورد علاقه‌تان است را انجام دهید.

به زندگی برگردید. حتی اگر دوست دارید کارهای بچگانه انجام دهید برای روشن کردن موتور خود اینکار را بکنید.

برای داشتن احساس بهتر لازم است دست به اقداماتی بزنید.

از جمله راهکارهای مناسب در زمان افسردگی این است که سعی کنید مانند وقتی که هیجان زده هستید رفتار کرده و از غرغر کردن و فکر کردن به اینکه همه چیز چقدر سخت و آزار دهنده است دست بردارید.

****

اگرچه تغییر در سبک زندگی و عادات قدیمی می‌تواند کمک کند اما به تنهایی کافی نیست. مشاوره و استفاده از دارو نیز بخشی از راه حل است. اگر در دوره‌ی درمان هستید اما همه چیز بدتر می‌شود، نشان می‌دهد که به مصرف دارو نیز نیاز دارید.

کمک بگیرید.

اگر در حال حاضر دارو مصرف می‌کنید اما مؤثر نیست حتماً با پزشک خود این مسئله را مطرح کنید. گاهی باید درمان‌های سفت و سخت‌تری انجام شود.

دیگر راهکارهای مناسب در زمان افسردگی برای غلبه بر استرس عبارت‌اند از:

با افرادی که افسردگی دارند صحبت کنید. این کار کمک می‌کند با افرادی که چالش‌های مشابهی داشته‌اند آشنا شوید.

به جای منزوی بودن و احساس تنهایی با دوستانتان وقت بگذرانید.

فعال باشید. اگر از رفتن به باشگاه وحشت دارید (بسیاری از افراد افسرده این احساس را دارند)، سعی کنید به کلاس‌های یوگا بروید یا برای افزایش سطح اندورفین به پارک رفته و قدم بزنید.

لازم نیست زمانی که افسرده هستید وانمود کنید که اتفاقی نیفتاده است. با پزشک خود در ارتباط با راه‌های کنترل افسردگی صحبت کنید و در مورد عملکرد خود صادق باشید.

درمان با استفاده از کتامین؛ آیا این درمان موثر است؟

آخرین تحقیقات انجام شده در مورد کتامین، که یک بی حس کننده به شمار می رود، نشان داده است که این ماده ی دارویی و بی حس کننده می تواند برای درمان بیمارانی که به افسردگی شدید مبتلا هستند امیدوار کننده باشد. در این تحقیقات ثابت شده که کتامین به سرعت و بسیار موثر عمل می کند و می تواند آخرین امید بیمارانی باشد که راه های درمانی متداول روی آنها موثر نبوده است.

با این حال هنوز تحقیقات کامل و جامعی روی کتامین و تاثیر آن روی علائم افسردگی انجام نشده است. پزشکان و محققین هنوز تا یافتن اطلاعاتی دقیق در مورد تاثیرگذاری و البته عوارض جانبی کتامین راه درازی در پیش دارند.

کتامین چیست؟

کتامین داروی بیهوش کننده و بی حس کننده ای است که درد را از بین می برد. این ماده ابتدا در دهه ی ۶۰ میلادی و روی سربازان جنگ ویتنام استفاده شد. همچنین در طول این مدت از کتامین به عنوان آرامبخشی برای حیوانات نیز استفاده می شده است.

علاوه بر از بین بردن درد، کتامین به مصرف کننده اش این حس را منتقل می کند که از بدن خود جدا شده است. البته سو استفاده گران از این خاصیت آن برای تولید مواد مخدر بهره می برند. از اوایل سال ۲۰۰۰ محققین شروع به آزمایش روی کتامین برای درمان افسردگی کردند.

عوارض بلند مدت کتامین هنوز یافت نشده اند؛ چرا که محققین هنوز تحقیقات بلند مدت خود را آغاز نکرده اند. اما دارو می تواند باعث بال رفتن ناگهانی فشار خون و ضربان قلب شود. این مشکل برای اکثر افراد دردسرساز نخواهد شد اما افرادی که مشکلات قلبی دارند باید از این دارو صرف نظر کنند.

همچنین استفاده ی زیاد از کتامین می تواند به مشکلات حافظه منجر شود اما میزان کتامینی که برای درمان افسردگی به کار می رود اینقدر نیست.

افسردگی چیست
منبع: infosalamat.com

___________________________________________

افسردگی چیست

افسردگی چیست

افسردگی چیست

افسردگی چیست


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا